Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Social- och hälsovårdsministeriets förordning om lämnande av uppgifter om mängder i fråga om kemikalier (upphävt) 17.11.2011/1155

Denna förordning har upphävts genom F 11.12.2020/1118, som gäller fr.o.m. 1.1.2021.

I enlighet med social- och hälsovårdsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 48 a § i kemikalielagen (744/1989), sådan paragrafen lyder i lag 1262/2010:

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas på de kemikalier som verksamhetsidkaren ska göra en anmälan om i enlighet med social- och hälsovårdsministeriets förordning om lämnande av uppgifter om kemikalier (553/2008).

Denna förordning tillämpas inte på de växtskyddsmedel som avses i lagen om växtskyddsmedel (1259/2006).

Om kemikalieanmälan se SHMf om lämnande av uppgifter om kemikalier 553/2008 1 och 2 §. Se L om växtskyddsmedel 1259/2006 4 § 1 mom. 1 p.

2 §

Anmälning av uppgifter

Den verksamhetsidkare som svarar för att en kemikalie som avses i artikel 31 i REACH-förordningen och som är avsedd för yrkesmässigt bruk eller allmänt bruk släpps ut på marknaden eller överlåts för ibruktagande i Finland ska lämna Säkerhets- och kemikalieverket följande uppgifter:

1) verksamhetsidkarens namn och kontaktuppgifter,

2) kontaktpersonens namn,

3) kemikaliens namn och anmälningsnumret i kemikalieproduktregistret, om kemikalien har getts ett sådant,

4) för en kemikalie som importeras till Finland, uppgifter om huruvida kemikalien kommer från EU- eller EES-området, eller från ett område utanför dessa,

5) i fråga om ämnets tillverkare eller blandningens formulerare, den mängd som årligen tillverkas av kemikalien,

6) i fråga om den verksamhetsidkare som svarar för importen till Finland, den mängd som årligen importeras av kemikalien.

Kemikaliemängden anmäls ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.