Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Finansministeriets förordning om de utredningar som ska fogas till ansökan av ett kreditinstitut, ett utländskt kreditinstituts filial och centralinstitutet för sammanslutningen av inlåningsbanker om koncession samt till ansökan om inrättande av en utländsk filial 9.11.2011/1128

Se även FMf om de utredningar som ska fogas till ansökan av ett kreditinstitut, ett utländskt kreditinstituts filial och centralinstitutet för sammanslutningen av inlåningsbanker om koncession samt till ansökan om inrättande av en utländsk filial 697/2014.

I enlighet med finansministeriets beslut föreskrivs med stöd av 22 §, 29 f § och 162 § i kreditinstitutslagen (121/2007), av dem 29 f § sådan den lyder i lag 1357/2010, och med stöd av 11 § i lagen om en sammanslutning av inlåningsbanker (599/2010):

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs om de utredningar som ska fogas till ansökan om

1) koncession för ett kreditinstitut enligt 22 § 1 mom. i kreditinstitutslagen (121/2007),

2) tillstånd enligt 162 § i kreditinstitutslagen att etablera en filial i en stat utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet,

3) koncession för en filial för ett kreditinstitut från tredjeland enligt 29 f § 1 mom. i kreditinstitutslagen,

4) koncession för centralinstitutet för sammanslutningen av inlåningsbanker enligt 11 § i lagen om en sammanslutning av inlåningsbanker.

Det som i denna förordning bestäms om kreditinstitut, tillämpas på motsvarande sätt på centralinstitutet för sammanslutningen av inlåningsbanker, om inte något annat bestäms nedan. Denna förordning tillämpas inte på det centralinstitut som bildats på grund av lagen om andelsbanker och andra kreditinstitut i andelslagsform.

Bestämmelserna i denna förordning tillämpas inte, med un...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.