Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om anmälningsskyldighet vid företagsförvärv 1.9.2011/1012

I enlighet med statsrådets beslut, fattat efter föredragning från arbets- och näringsministeriet, föreskrivs med stöd av 23 § 4 mom. i konkurrenslagen (948/2011):

1 §

Anmälningsskyldighet

En anmälan enligt 23 § i konkurrenslagen (948/2011) ska innehålla de uppgifter som anges i bilagan till denna förordning. Anmälan till Konkurrens- och konsumentverket och bilagorna till anmälan ska lämnas in elektroniskt. (8.10.2015/1251)

Konkurrens- och konsumentverket kan i enskilda fall bevilja lindring i anmälningsskyldigheten, om företagsförvärvets inverkan på konkurrensen är uppenbart obetydlig eller om de uppgifter, som enligt bestämmelserna ska lämnas, till vissa delar är onödiga med tanke på bedömningen av företagsförvärvet. (17.11.2022/920)

2 §

Ikraftträdande

Denna förordning träder i kraft den 1 november 2011.

Bilaga (17.11.2022/920)

Anmälan om företagsförvärv

När uppgifter lämnas i en anmälan om företagsförvärv ska det ske enligt den numrering och de rubriker som förekommer i denna bilaga på det ställe där man ber om uppgiften i fråga. Samma uppgifter ska inte upprepas på flera ställen i anmälan. Om tydligheten kräver det, får vissa uppgifter presenteras i bilagor och uppgifterna får specificeras genom bilagor eller tabeller och diagram. Det viktigaste innehållet i anmälan ska dock framgå av den egentliga anmälan. Sådana uppgifter i anmälan och dess bilagor vilka enligt önskemål ska hållas hemliga med stöd av lagen om offentlighet i myndigheternas verksamhet (621/1999) eller någon annan lag ska specificeras.

Med sammanslutningar eller stiftelser som tillhör samma företagsgrupp som en part i företagsförvärvet avses i fr...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.