Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Inrikesministeriets förordning om räddningsväsendets uniformer och räddningsmyndigheternas identitetskort 10.5.2011/507

I enlighet med inrikesministeriets beslut föreskrivs med stöd av 110 § 2 mom. och 111 § 5 mom. i räddningslagen (379/2011) samt 10 § 2 mom. i lagen om Räddningsinstitutet (607/2006):

1 kap

Tillämpningsområde

1 §

Förordningens tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs om räddningsväsendets uniform som avses i 111 § 1 mom. i räddningslagen, om anknytande gradbeteckningar och andra emblem och om användningen av uniform.

Bestämmelserna i denna förordning tillämpas även när

1) räddningsväsendets uniform används i enlighet med 111 § 2 mom. i räddningslagen som uniform för Räddningsinstitutets personal och som studerandeuniform för studerande vid Räddningsinstitutet,

2) räddningsväsendets uniform används i enlighet med 111 § 3 mom. i räddningslagen som brandkårsdräkt för personal inom avtalsbrandkårer eller andra frivilliga brandkårer, anstaltsbrandkårer, fabriksbrandkårer, militärbrandkårer och inom föreningar som är verksamma inom räddningsbranschen,

3) räddningsväsendets uniform används i enlighet med 111 § 4 mom. i räddningslagen som uniform för försvarsmaktens räddningspersonal.

I denna förordning föreskrivs dessutom om rätten enligt 111 § 5 mom. i räddningslagen för personer som pensionerats från räddningsväsendets tjänst att använda räddningsväsendets uniform på tillställningar för grupper inom räddningsväsendet.

I denna förordning föreskrivs även om innehållet i och tillverkningen av räddningsmyndigheternas identitetskort som avses i 110 § 1 mom. i räddningslagen samt om beställning och återlämnande av identitetskort.

Se RäddningsL 379/2011 110 § 1 mom. och 111 §.

2 kap

Un...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.