Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Undervisnings- och kulturministeriets förordning om direktionerna vid vissa statliga läroanstalter 3.5.2011/410

I enlighet med undervisningsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 2 § i lagen av den 21 augusti 1998 om förvaltning av utbildning som ordnas av staten och privata (634/1998):

1 §

Tillämpningsområde

Detta beslut tillämpas på följande statliga läroanstalter:

1) läroanstalter som har en särskild utbildningsuppgift som innebär att ge sådan specialundervisning som avses i lagen om grundläggande utbildning (628/1998) och att sörja för de stöduppgifter i anslutning till specialundervisningen som avses i 39 § lagen om grundläggande utbildning,

2) Helsingin ranskalais-suomalainen koulu och Suomalais-venäläinen koulu, vilka ger sådan undervisning som avses i lagen om grundläggande utbildning och i gymnasielagen (629/1998).

I fråga om de läroanstalter som fungerar i statens skolhem och ger sådan undervisning som avses i lagen om grundläggande utbildning tillämpas lagen om barnskyddsenheter som lyder under Institutet för hälsa och välfärd (1379/2010).

2 §

Direktionens sammansättning

I direktionen ingår högst tio ledamöter. För varje ledamot utses en personlig suppleant.

I direktionen skall lärarna, läroanstaltens övriga personal, de studerande och de studerandes vårdnadshavare vara företrädda. I direktionen för Helsingin ranskalais-suomalainen koulu skall dessutom Finland-Frankrike föreningarnas förbund vara företrädd och i direktionen för Suomalais-venäläinen koulu skall Samfundet Finland-Ryssland vara företrätt. En av franska ambassaden utsedd företrädare har närvaro- och yttranderätt i direktionen för Helsingin ranskalais-suomalainen koulu.

Den myndighet som tillsätter direktionen...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.