Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Kommunikationsministeriets förordning om transport av farliga ämnen på väg (upphävt) 6.4.2011/369

Denna förordning har upphävts genom F 12.2.2015/132, som gäller fr.o.m. 1.3.2015. Se Trafis föreskrift om transport av farliga ämnen på väg.

I enlighet med kommunikationsministeriets beslut föreskrivs med stöd av lagen av den 2 augusti 1994 om transport av farliga ämnen (719/1994):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning gäller transport av farliga ämnen på väg.

Dessutom tillämpas denna förordning på tankar i specialfordon som används för bränsletransporter i samband med flygverksamheten i enlighet med 4 och 11 §.

Denna förordning gäller inte sådana transporter av ämnen i kategori 6.2, såsom flytgödsel eller motsvarande avfall, som utförs för eget bruk inom jordbruket.

2 §

Definitioner

Om inget annat bestäms nedan, avses i denna förordning och bilagorna till den med

1) förpackning förpackningar, IBC-behållare och storförpackningar som har godkänts för transport av farliga ämnen,

2) tankfordon ett fordon som är konstruerat för transport av vätskor, gaser, pulverformiga eller granulerade ämnen och har en eller flera fasta tankar,

3) tank tankfordon, avmonterbara tankar, batterifordon, MEG-containrar, UN-tankar och tankcontainrar,

4) fordon alla färdiga, ofullbordade eller etappvis färdigbyggda motordrivna fordon som har minst fyra hjul och är avsedda för vägtrafik och vilkas största konstruktiva hastighet överskrider 25 km/h, samt släpvagnar, med undantag av terrängfordon och motorredskap samt traktorer i jordbruks- och skogsbruksanvändning vilkas hastighet vid transport av farliga ämnen är högst 40 km/h med sin släpvagn; då bestämmelser som gäller fö...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.