Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om planer för ordnande av hälso- och sjukvård och om avtal om ordnande av specialiserad sjukvård 6.4.2011/337

I enlighet med statsrådets beslut, fattat efter föredragning från social- och hälsovårdsministeriet, föreskrivs med stöd av 34 och 43 § i hälso- och sjukvårdslagen (1326/2010):

1 kap

Allmänna bestämmelser

 1 §

Uppgörande och uppföljning av planer för ordnande av hälso- och sjukvård och avtal om ordnande av specialiserad sjukvård

Kommunerna ska i planen för ordnande av hälso- och sjukvård enligt 34 § i hälso- och sjukvårdslagen (1326/2010) komma överens om vem som ansvarar för och har hand om uppgörandet och uppföljningen av planen samt om hur genomförandet av planen ska följas upp och utfallet av den bedömas.

Samkommunerna för sjukvårdsdistrikten ska i avtalet om ordnande av specialiserad sjukvård enligt 43 § i hälso- och sjukvårdslagen komma överens om vem som ansvarar för och har hand om upprättandet och uppföljningen av avtalet samt om hur genomförandet av avtalet ska följas upp och utfallet av det bedömas.

 2 §

Bedömning av befolkningens vårdbehov

Vid uppgörandet av en plan för ordnande av hälso- och sjukvård och ett avtal om ordnande av specialiserad sjukvård ska man beakta uppgifterna i kommunens välfärdsberättelse och andra uppgifter om invånarnas hälsa och välbefinnande samt uppgifterna om invånarnas servicebehov, liksom även uppgifterna om hur tjänsterna produceras, vilken kvalitet de har och hur de fungerar.

I planen för ordnande av hälso- och sjukvård ska det överenskommas hur befolkningens behov av tjänster inom primärvården, företagshälsovården och olika specialområden samt faktorer som påverkar detta behov ska bedömas och följas inom området. I pla...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.