Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Republikens presidents förordning om sättande i kraft av överenskommelsen med Internationella brottmålsdomstolen om verkställighet av domstolens domar och om ikraftträdande av lagen om sättande i kraft av de bestämmelser i överenskommelsen som hör till området för lagstiftningen 8.4.2011/307

I enlighet med republikens presidents beslut, fattat efter föredragning av utrikesministern, föreskrivs:

1 §

Den i Kampala den 1 juni 2010 ingångna överenskommelsen mellan Internationella brottmålsdomstolen och Finlands regering om verkställighet av domstolens domar träder i kraft den 24 april 2011 så som därom har överenskommits.

Överenskommelsen har godkänts av riksdagen den 25 januari 2011 och av republikens president den 25 mars 2011. Internationella brottmålsdomstolen har underrättats om godkännandet den 25 mars 2011.

2 §

I samband med underrättelsen till Internationella brottmålsdomstolen om att Finland har godkänt överenskommelsen gavs följande meddelande:

”I enlighet med artikel 19 stycke 3 i överenskommelsen meddelar Republiken Finland att frågor i anknytning till verkställigheten av överenskommelsen kan tas upp med utrikesministeriet via diplomatiska kanaler genom Finlands ambassad i Nederländerna eller direkt med justitieministeriet, som är behörig myndighet för beslut om verkställighet av straff i finska fängelser. Domstolen kan vid behov också direkt kontakta andra behöriga myndigheter i Finland.”

3 §

Lagen om sättande i kraft av de bestämmelser som hör till området för lagstiftningen i överenskommelsen mellan Internationella brottmålsdomstolen och Finlands regering om verkställighet av domstolens domar och om tillämpning av överenskommelsen (279/2011) träder i kraft den 24 april 2011.

4 §

De bestämmels...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.