Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Justitieministeriets förordning om formulär för information och formuläret för frånträdande av avtal enligt 10 kap. i konsumentskyddslagen 28.3.2011/291

I enlighet med justitieministeriets beslut föreskrivs med stöd av 10 kap. 4 § 3 mom. och 7 § 2 mom. i konsumentskyddslagen (38/1978), sådana de lyder i lag 227/2011:

1 §

Formulär för information

En näringsidkare ska lämna de uppgifter som avses i 10 kap. 4 § i konsumentskyddslagen (38/1978) med hjälp av de standardformulär som finns i bilagorna I–IV, enligt följande:

1) uppgifterna om tidsdelat boende lämnas med ett formulär för information enligt bilaga I,

2) uppgifterna om en långfristig semesterprodukt lämnas med ett formulär för information enligt bilaga II,

3) uppgifterna om ett förmedlingsavtal lämnas med ett formulär för information enligt bilaga III,

4) uppgifterna om ett bytesavtal lämnas med ett formulär för information enligt bilaga IV.

Uppgifterna enligt del 1 av formulären ska alltid fyllas i på formuläret. Uppgifterna enligt del 3 av formulären kan lämnas så att de fylls i på formuläret eller så att det i respektive punkt i formuläret hänvisas till den punkt där informationen i fråga finns i en broschyr eller i något annat marknadsföringsmaterial som tillhandahållits konsumenten. Konsumentens namnteckning i del 2 av formulären uppfyller kravet enligt 10 kap. 8 § i konsumentskyddslagen på att avtalsvillkor som gäller ångerrätten, ångerfristen och förbudet mot handpenning under ångerfristen ska undertecknas separat.

2 §

Formuläret för frånträdande

Det formulär för frånträdande som avses i 10 kap. 7 § 2 mom. i konsumentskyddslagen ska motsvara det standardformulär som finns i bilaga V. Formuläret ska ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.