Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om sättande i kraft av de bestämmelser som hör till området för lagstiftningen i fördraget med Ryssland om utarrendering av den del av Saima kanal som tillhör Ryssland och av det därtill hörande området till republiken Finland samt om fartygstrafiken genom Saima kanal och om tillämpning av fördraget 4.2.2011/104

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

De bestämmelser som hör till området för lagstiftningen i det i Villmanstrand den 27 maj 2010 mellan republiken Finland och Ryska federationen ingångna fördraget om utarrendering av den del av Saima kanal som tillhör Ryssland och av det därtill hörande området till republiken Finland samt om fartygstrafiken genom Saima kanal (arrendeavtalet om Saima kanal) gäller som lag sådana Finland har förbundit sig till dem.

2 §

För att verkställa arrendeavtalet om Saima kanal och utveckla fartygstrafiken på Saima kanal och dess konkurrenskraft samt möjligheterna att fritt bedriva fartygstrafik på Saima kanal finns en kanalfullmäktig för Saima kanal i anslutning till kommunikationsministeriet. Kanalfullmäktigen för Saima kanal har ett kontor.

Statsrådet utser kanalfullmäktigen till uppdraget för fem år i sänder på fördragning av ministern med ansvar för trafikärenden. Närmare bestämmelser om kanalfullmäktigens behörighetsvillkor och uppgifter utfärdas genom förordning av statsrådet.

Se SRf om behörighetsvillkoren och uppgifterna för kanalfullmäktigen för Saima kanal 2.2.2012/51.

3 § (23.11.2018/1000)

Enligt artikel 18.2 i arrendeavtalet om Saima kanal ska kommissionen för Saima kanal fungera som ett särskilt organ. Kommunikationsministeriet tillsätter kommissionen för fem år i sänder. Ordförande för kommissionen är kanalfullmäktige...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.