Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Finansministeriets förordning om kreditinstituts och värdepappersföretags ersättningssystem 31.12.2010/1372

I enlighet med finansministeriets beslut föreskrivs med stöd av 49 § i kreditinstitutslagen (121/2007) och 46 § i lagen om värdepappersföretag (922/2007):

1 §

Allmänt tillämpningsområde och proportionalitetsprincipen

I denna förordning föreskrivs det om de krav som gäller ersättningssystemet för ledningen och personalen i kreditinstitut samt företag som hör till samma finansiella företagsgrupp som kreditinstitutet. Det som i denna förordning bestäms om kreditinstitut och företag som hör till samma finansiella företagsgrupp som kreditinstitutet tillämpas på motsvarande sätt på värdepappersföretag och företag som hör till samma finansiella företagsgrupp som värdepappersföretaget, med undantag för de värdepappersföretag som avses i 6 kap. 2 § 2 mom. i lagen om investeringstjänster (747/2012) och företag som hör till samma finansiella företagsgrupp som de. Det som i denna förordning föreskrivs om finansiella företagsgrupper och deras moderföretag gäller också sammanslutningar av inlåningsbanker och deras centralinstitut. (20.12.2012/1026)

Bestämmelserna i denna förordning ska tillämpas på ett sätt som beaktar företagets och dess finansiella företagsgrupps storlek, juridiska och administrativa struktur samt verksamhetens art, omfattning och komplexitet samt varje ersättningstagares uppgifter och ansvar.

2 §

Begränsning av tillämpningsområdet med avseende på ersättningstagaren

Bestämmelserna i 6 § 2 mom. 1 och 2 punkten samt 7–9 § i denna förordning tillämpas endast på ersättningssystem som gäller sådana personer vars yrkesmässiga verksamhet kan medföra en b...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.