Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om temporärt tryggande av de statliga farledstjänsterna (upphävt) 21.12.2010/1239

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Lagens syfte

Syftet med denna lag är att trygga tillgången till de statliga farledstjänster som avses i denna lag under den tid då sektorn gradvis öppnas för konkurrens fram till ingången av 2013.

2 §

Sjömätnings- och farledshållningstjänster samt tjänster för drift och underhåll av kanaler

Trafikverket kan under övergångsperioden 2011 och 2012 ålägga det aktiebolag som avses i 1 § i lagen om ombildning av Sjöfartsverkets produktionsverksamhet till aktiebolag (875/2009) att tillhandahålla sjömätnings- och farledshållningstjänster samt tjänster för drift och underhåll av kanaler i hela landet och inom den arrenderade delen av Saima kanal.

Trafikverket konkurrensutsätter en del av de i 1 mom. avsedda tjänsterna så att tjänsterna konkurrensutsätts till högst en tredjedel år 2011 och till högst två tredjedelar år 2012 beräknat på tjänsternas entreprenadpris.

3 §

Åläggande av skyldighet att tillhandahålla allmännyttiga tjänster

Den skyldighet att tillhandahålla tjänster som avses i 2 § 1 mom. ska åläggas aktiebolaget i en handling av vilken ska framgå de uppgifter som anges i artikel 4 kommissionens beslut 2005/842/EG om tillämpningen av artikel 86.2 i EG-fördraget på statligt stöd i form av ersättning för offentliga tjänster som beviljas vissa företag som fått i uppdrag att tillhandahålla tjänster av allmänt ekonomiskt intresse (kommissionens beslut).

4 §

Grunderna för bestämmande av ersättning och kontroll av ersättningar

Trafikverket ska säkerställa att bestämmelserna i artikel 5 i kommissionens beslut följs när den ersättning som betalas för en i 2 § 1 mom. avsedd tjänst bestäms.

Kommunikations...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.