Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Justitieministeriets förordning om hänvisningar i Finlands författningssamling 17.12.2010/1198

I enlighet med justitieministeriets beslut föreskrivs med stöd av 16 § i lagen om Finlands författningssamling (188/2000) samt 8 § i lagen om ministeriernas och andra statliga myndigheters föreskriftssamlingar (189/2000), sådan den förstnämnda lyder i lag 1197/2010:

1 §

I författningssamlingen antecknas för varje lag en hänvisning till den regeringsproposition eller lagmotion som lagen bygger på, till riksdagsutskottens betänkanden och utlåtanden om lagförslaget och till riksdagens svar. Motsvarande hänvisningar ska göras i statsbudgeten och tilläggsbudgetar samt i andra riksdagsbeslut om statsfinanserna.

2 §

När en författning innehåller bestämmelser om genomförande av ett direktiv som antagits av Europeiska unionen, ska i författningssamlingen vid författningen göras en hänvisning till direktivet. När förordningar eller beslut som antagits av Europeiska unionen förutsätter närmare bestämmelser, ska det vid bestämmelsen göras en hänvisning till rättsakten i fråga.

Anteckningar som avses i 1 mom. ska också göras i författningssamlingen när myndighetsföreskrifter publiceras i författningssamlingen.

3 §

Hänvisningar till Europeiska unionens rättsakter skrivs under de hänvisningar som avses i 1 §. Om en författning innehåller endast enstaka bestämmelser om genomförande av en rättsakt eller närmare bestämmelser som har samband med den, kan hänvisningen dock göras i anslutning till bestämmelserna i fråga.

I föreskrifter som publiceras i föreskriftssamlingen skrivs hänvisningar i tillämpliga delar enligt bestämmelserna i 1 mom.

4 §

I en hänvisning ska nämnas den rättsakt vars bestämmelser genomförs e...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.