Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om delegationen för sällskaps- och hobbydjurens välbefinnande 16.12.2010/1174

I enlighet med statsrådets beslut, fattat efter föredragning från jord- och skogsbruksministeriet, föreskrivs:

1 §

Delegationen för sällskaps- och hobbydjurens välbefinnande

I anslutning till jord- och skogsbruksministeriet finns en delegation för sällskaps- och hobbydjurens välbefinnande vars mål är att främja sällskaps- och hobbydjurens välbefinnande samt samarbetet mellan olika aktörer.

2 §

Delegationens uppgifter

Delegationen har till uppgift att

1) följa och bedöma hur sällskaps- och hobbydjurens välbefinnande utvecklas, lägga fram förslag om hur djurens välbefinnande kan utvecklas på lång sikt och ge utlåtanden om viktiga projekt och förslag som gäller sällskaps- och hobbydjurens välbefinnande,

2) stödja och främja myndigheters och andra aktörers samarbete för att förbättra sällskaps- och hobbydjurens välbefinnande,

3) föra fram betydelsen och värdesättandet av sällskaps- och hobbydjurens välbefinnande i samhället, och

4) fullgöra de övriga uppgifter som hör till delegationens verksamhetsområde och som jord- och skogsbruksministeriet har ålagt delegationen.

3 §

Tillsättande av delegationen och delegationens sammansättning

Statsrådet tillsätter delegationen för sällskaps- och hobbydjurens välbefinnande för tre år i sänder efter föredragning från jord- och skogsbruksministeriet.

Delegationen ska ha en ordförande, en vice ordförande och 12 andra medlemmar med personliga suppleanter. Till delegationen hör dessutom en permanent sakkunnig. (8.2.2024/73)

Delegationens ordförande och vice ordförande ska vara erkänt erfarna personer som är förtrogna med sällskaps- och hobbyd...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.