Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Utrikesministeriets förordning om ersättningar inom utrikesrepresentationen 30.11.2010/1048

I enlighet med utrikesministeriets beslut föreskrivs med stöd av lagen om ersättningar inom utrikesrepresentationen (596/2006):

1 kap

Ortstillägg

1 §

Ortstilläggets grundvärden, samordning av tjänstebenämningar och dyrortskoefficienter för stationeringsorterna

Ortstilläggets grundvärden, samordningen av tjänstebenämningar och dyrortskoefficienterna för stationeringsorterna framgår av bilagorna 1–3 till denna förordning.

2 §

Tillägg för make och barntillägg

Det förhöjda ortstillägget för make är 24 procent och barntillägget 7 procent av ortstillägget för chefen för en diplomatisk beskickning (kravnivå 1–3).

Tillägget för make minskas med det belopp som makes löneinkomster och därmed jämförbara andra förvärvsinkomster överstiger 18 000 euro per kalenderår. Om maken flyttar till eller från stationeringsorten mitt under ett kalenderår, beräknas inkomsterna och inkomstgränsen proportionellt för motsvarande period. (22.2.2012/95)

3 § (5.12.2014/1020)

3 § har upphävts genom F 5.12.2014/1020.

4 §

Betalning av ortstillägg, tillägg för make och barntillägg

Ortstillägget betalas den 15 varje kalendermånad. Om ortstillägget betalas för en del av en kalendermånad, beräknas ortstillägget per kalenderdag genom att ortstillägget för månaden divideras med antalet dagar i kalendermånaden fråga.

Om maken har inkomster, kan betalningen av tillägget för make avbrytas och betalas i efterhand utifrån en utredning om inkomsterna.

Om maken flyttar från stationeringsorten eller makarna flyttar isär, upphör betalningen av tillägget för make vid ingången av den månad som följer på flyttningen.

2 kap

Utrustningsersättning

5 §

Ut...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.