Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Justitieministeriets förordning om antecknande av uppgifter i registret över avgöranden och meddelanden om avgöranden i justitieförvaltningens riksomfattande informationssystem (upphävd) 29.11.2010/1024

Denna förordning har upphört att gälla fr.o.m. 1.1.2021. Se L 955/2020 20 §.

I enlighet med justitieministeriets beslut föreskrivs med stöd av 6 § i lagen om justitieförvaltningens riksomfattande informationssystem (372/2010):

1 §

Förordningens tillämpningsområde och förhållande till annan lagstiftning

I denna förordning föreskrivs om registrering av justitieförvaltningsmyndigheternas meddelanden och avgöranden i registret över avgöranden och meddelanden om avgöranden i justitieförvaltningens riksomfattande informationssystem samt om förmedling av dessa för verkställighet och för antecknande i myndighetsregister.

Bestämmelser om meddelanden som gäller verkställighet av böter finns i statsrådets förordning om verkställighet av böter (789/2002).

2 §

Säkerställande av uppgifternas riktighet

För att hindra obehörig ändring av uppgifter ska justitieförvaltningsmyndigheten bevilja namngivna personer rätt att registrera uppgifter samt övervaka utövandet av denna rätt. Ett meddelande om ett avgörande ska säkerställas så att i registret över avgöranden och meddelanden om avgöranden registreras namnet på den som har gjort upp meddelandet eller så att det med andra metoder verifieras vem som har gjort upp meddelandet. Anteckningar som hos en annan myndighet utgör en verkställighetshandling ska kontrolleras innan de görs tillgängliga för andra.

3 § (19.12.2019/1380)

Antecknande av uppgifter i informationssystemet

Justitieförvaltningsmyndigheter som anslutit sig till justitieförvaltninge...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.