Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om nödcentralsverksamhet 14.10.2010/877

I enlighet med statsrådets beslut, fattat efter föredragning från inrikesministeriet, föreskrivs med stöd av lagen om nödcentralsverksamhet (692/2010):

1 §

Tillämpningsområde

Utöver vad som föreskrivs i lagen om nödcentralsverksamhet (692/2010), iakttas inom nödcentralsverksamheten bestämmelserna i denna förordning.

2 §

Funktionell styrning av Nödcentralsverket

För samordning av den funktionella styrningen av Nödcentralsverket finns en landsomfattande samarbetsgrupp för den funktionella styrningen av Nödcentralsverket (överdirektörsmötet), vars medlemmar är inrikesministeriets räddningsöverdirektör, polisavdelningens avdelningschef och en överdirektör som utnämns av social och hälsovårdsministeriet. Ordförande för samarbetsgruppen är räddningsöverdirektören.

Samarbetsgruppen behandlar förberedelsevis ärenden som gäller Nödcentralsverkets strategiska riktlinjer och fastställandet av årliga resultatmål. Samarbetsgruppen följer hur resultatmålen uppnås och ger vid behov utlåtande i frågor som gäller sådana principbeslut som förutsätter medverkan av flera myndigheter som använder Nödcentralsverkets tjänster.

Till samarbetsgruppens möte kan även en representant för Nödcentralsverket och andra sakkunniga bjudas in.

3 § (30.3.2023/626)

Nödcentralsverkets stödtjänster

Brådskande stödtjänster som hör till produktionen av nödcentralstjänster är

1) sökning av säkerhetsinformation som hänför sig till arbetarskyddet och utlämnande av informationen till räddningsväsendets, polisens samt social- och hälsovårds...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.