Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om den information som ska lämnas till en konsument om ett kreditavtal 2.9.2010/789

I enlighet med statsrådets beslut, fattat efter föredragning från justitieministeriet, föreskrivs med stöd av 7 kap. i konsumentskyddslagen (38/1978), sådant det lyder i lag 746/2010, som följer:

1 §

Information som ska lämnas innan ett kreditavtal ingås

Kreditgivare och kreditförmedlare, med undantag av de säljare eller tjänsteleverantörer som vid sidan av sin huvudsyssla även förmedlar krediter, ska i god tid innan ett kreditavtal ingås ge konsumenten den information som avses i punkterna 1–4 i bilaga 1. Vid distansförsäljning av krediter ska även den information som avses i bilagans 5 punkt lämnas till konsumenten för att kravet på information i 6 a kap. 6–9 § i konsumentskyddslagen (38/1978) ska uppfyllas. Eventuell övrig information till konsumenten ska lämnas i en särskild handling.

2 §

Förhandsinformation vid telefonförsäljning

Vid telefonförsäljning ska kreditgivare och kreditförmedlare, med undantag av de säljare eller tjänsteleverantörer som vid sidan av sin huvudsyssla även förmedlar krediter, ge konsumenten åtminstone följande information för uppfyllande av informationskravet i 6 a kap. 10 § 2 mom. 2 punkten i konsumentskyddslagen:

1) kreditbeloppet eller kreditgränsen och de villkor som gäller för att konsumenten ska få lyfta krediten,

2) kreditavtalets löptid,

3) nyttigheten och dess kontantpris när det är fråga om en kredit som marknadsförs för finansiering av köp av en bestämd nyttighet,

4) räntan, grunderna för räntesättningen och övriga villkor som gäller räntan,

5) den effektiva räntan samt kreditbeloppet och k...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.