Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om skydd av strutsfåglar 8.7.2010/676

Denna förordning förblir i kraft. Se L 693/2023 119 §.

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från jord- och skogsbruksministeriet, föreskrivs med stöd av 4 § 2 mom., 5 § 2 mom. och 6 § 2 mom. i djurskyddslagen (247/1996):

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs om djurskydd vid hållning av strutsfåglar. Denna förordning tillämpas inte på hållning av strutsfåglar i djurparker.

Bestämmelser om hållning av strutsfåglar finns också i djurskyddsförordningen (396/1996).

2 §

Definitioner

I denna förordning avses med

1) strutsfågel struts, emu och vanlig nandu (Rhea americana),

2) farm ett inhägnat område där strutsfåglar hålls.

3 §

Allmänna krav på farmen

Farmens terräng, växtlighet och mark ska vara lämpliga för farmuppfödning av strutsfåglar. Farmens omgivning ska vara tillräckligt lugn och bullerfri. Marken i farmen ska vara sådan att den kan hållas torr.

Farmen ska vara tillräckligt stor och så planerad att en fågel kan väja för andra fåglars aggressiva beteende. Storleken på en fågelgrupp som hålls i samma utrymme ska vara lämplig med avseende på fåglarnas ålder, kön och det utrymme som står till förfogande. Kontakt mellan avelsgrupper ska förebyggas eller, om det inte är möjligt utan orimliga kostnader, ska det ses till att kontakterna inte orsakar onödig stress för djuren.

Vid utfodrings- och vattningsplatserna ska det finnas tillräckligt med utrymme så att alla fåglar i gruppen kan äta och dricka samtidigt och så att det inte uppstår onödig konkurrens om vatten eller foder.

På farmen eller i anslutning till den ska det finnas trygga och ändamålsenliga utrymmen och redskap för undersökning, hantering och annan skötsel sam...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.