Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om en sammanslutning av inlåningsbanker 24.6.2010/599

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 kap

Allmänna bestämmelser

1 § (14.6.2013/425)

Lagens tillämpningsområde

I denna lag föreskrivs om de krav som ställs på det andelslag (centralinstitutet) som är centralinstitut för sammanslutningen av inlåningsbanker (sammanslutningen), på de inlåningsbanker och övriga kreditinstitut (medlemskreditinstitut) som är medlemmar av centralinstitutet och på övriga företag som hör till sammanslutningen. På centralinstitutet tillämpas lagen om andelslag (421/2013) och på medlemskreditinstituten kreditinstitutslagen (121/2007), om inte något annat följer av denna lag.

2 §

Sammanslutningen

Sammanslutningen utgörs av

1) centralinstitutet,

2) företagen som hör till centralinstitutets finansiella företagsgrupp,

3) medlemskreditinstituten,

4) företagen som hör till medlemskreditinstitutens finansiella företagsgrupper,

5) sådana kreditinstitut, finansiella institut och tjänsteföretag av vilkas röster de ovan nämnda företagen tillsammans innehar över hälften.

Sammanslutningen uppkommer då centralinstitutet har registrerats eller, om ett tidigare registrerat andelslag har ansökt om koncession att verka som centralinstitut, då dess stadgar enligt denna lag har registrerats och det har fått koncession enligt denna lag att vara sammanslutningens centralinstitut.

Försäkringsbolag som inte i betydande utsträckning bedriver annan affärsverksamhet än beviljande av kreditförsäkringar till sammanslutningens medlemskreditinstitut ska vid tillämpningen av denna lag betraktas som tjänsteföretag.

Bestämmelser om upplösning av sammanslutningen finns i 10 §.

3 §

Allmänna villkor för bildande av samm...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.