Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Justitieministeriets förordning om Brottspåföljdsmyndighetens emblem och tjänstetecken (upphävd) 27.5.2010/576

Denna förordning upphörs att gälla fr.o.m. 1.9.2022. Se L 221/2022 13 §.

I enlighet med justitieministeriets beslut föreskrivs med stöd av 11 § i lagen av den 27 november 2009 om Brottspåföljdsmyndigheten (953/2009):

1 §

Brottspåföljdsmyndighetens emblem

Brottspåföljdsmyndighetens emblem består av ett tecken och en logotyp. Tecknet avbildar i enlighet med målet med Brottspåföljdsmyndighetens verksamhet en stig mot frihet. Tecknet består av en ljus, symbolisk stig som klyver en grå, blå, grön och gul kvadrat som i fri form ligger på varandra. I logotypen finns en förkortning av Brottspåföljdsmyndigheten, RISE, skriven med stora bokstäver så att bokstaven I som skrivs med kursivstil lutar sig framåt.

2 §

Användning av Brottspåföljdsmyndighetens emblem

Användning av Brottspåföljdsmyndighetens emblem för andra ändamål än Brottspåföljdsmyndighetens tjänstebehov är utan tillstånd av generaldirektören för Brottspåföljdsmyndigheten förbjuden.

3 §

Brottspåföljdsmyndighetens tjänstetecken

På Brottspåföljdsmyndighetens tjänstetecken finns Brottspåföljdsmyndighetens i 1 § beskrivna emblem i det vänstra övre hörnet. Bredvid emblemet finns ovanför varandra texterna RIKOSSEURAAMUSLAITOS, BROTTSPÅFÖLJDSMYNDIGHETEN, CRIMINAL SANCTIONS AGENCY. På tjänstetecknets vänstra sida står för- och efternamnet på tjänstetecknets innehavare, tjänstetecknets nummer samt dennes tjänsteställning och verksamhetsställe. På tjänstetecknets högra sida finns ett fotografi av tjänstetecknets innehavare. På baksidan av tjänstetecknet finns kortets returadress vid den vänstra undre kanten.

Fonden på framsid...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.