Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om förpackat vatten 8.3.2010/166

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av 7 och 9 § 3 mom. i livsmedelslagen av den 13 januari 2006 (23/2006), sådana de lyder i lag 989/2007:

1 §

Syftet med förordningen

Genom denna förordning genomförs Europaparlamentets och rådets direktiv 2009/54/EG av den 18 juni 2009 om utvinnig och saluförande av naturliga mineralvatten samt kommissionens direktiv 2003/40/EG av den 16 maj 2003 om fastställande av förteckningen över, gränsvärden för halter av och märkningsuppgifter för beståndsdelarna i naturligt mineralvatten samt villkor för behandling av naturligt mineralvatten och källvatten med ozonberikad luft.

Syftet med denna förordning är att säkerställa hälsomässig kvalitet av förpackat vatten samt annan kvalitet enligt livsmedelsbestämmelserna. Syftet med förordning är också att säkerställa, att informationen om förpackat vatten är sanningsenligt och tillräcklig och att den inte är vilseledande.

2 §

Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs om egenskaper hos samt behandling och märkning av sådant förpackat vatten som är avsett att överlåtas till konsumenter eller storhushåll.

3 §

Definitioner

I denna förordning avses med

1) naturligt mineralvatten naturligt mineralvatten enligt definitionen i Europaparlamentets och rådets direktiv 2009/54/EG;

2) källvatten källvatten enligt definitionen i Europaparlamentets och rådets direktiv 2009/54/EG;

3) hushållsvatten vatten enligt definitionen i 16 § i hälsoskyddslagen (763/1994);

4) förpackat vatten vatten enligt 1–3 punkten som är avsett att överlåtas till konsumenter eller storhushåll förpackat i flaska eller behållare.

4 §

Erkännande av natu...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.