Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Republikens presidents förordning om sättande i kraft av WIPO-fördraget om framföranden och fonogram samt om ikraftträdande av lagen om sättande i kraft av de bestämmelser i fördraget som hör till området för lagstiftningen 5.2.2010/95

I enlighet med republikens presidents beslut, fattat på föredragning av kultur- och idrottsministern förordnad att behandla ärenden som hör till undervisningsministeriets verksamhetsområde, föreskrivs:

1 §

Det i Genève den 20 december 1996 ingångna WIPO-fördraget om framföranden och fonogram träder i kraft den 14 mars 2010 så som därom har överenskommits.

Fördraget har godkänts av riksdagen den 4 oktober 2005 och av republikens president den 14 oktober 2005. Tillträdandeinstrumentet har deponerats hos generaldirektören av Världsorganisationen för den intellektuella äganderätten WIPO den 14 december 2009.

2 § (13.10.2016/850)

Finland har lämnat följande meddelande, som ersätter det meddelande som lämnades i samband med deponeringen av tillträdandeinstrumentet den 14 december 2009, till WIPO:s generaldirektör, som är depositarie för WIPO-fördraget om framföranden och fonogram:

I enlighet med artikel 3 stycke 3 i WIPO-fördraget begagnar sig Republiken Finland av den möjlighet som anges i artikel 5 stycke 3 i den internationella konventionen om skydd för utövande konstnärer, framställare av fonogram samt radioföretag (Romkonventionen) och hänvisar till det meddelande som Finland lämnat den 18 april 2016 i samband med Romkonventionen, där det konstaterades att utgivningskriteriet inte tillämpas i samband med artikel 5 i den konventionen.

3 §

Lagen om sättande i kraft av de bestämmelser i WIPO-fördraget om framföranden och fonogram som hör till området för lagstiftni...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.