Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om ombildning av Universitetens servicecenter till aktiebolag 22.1.2010/69

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Överlåtelsefullmakt och det aktiebolag som ska bildas

Statsrådet bemyndigas att till det aktiebolag som ska bildas för att fortsätta verksamheten vid det till undervisningsministeriets förvaltningsområde hörande Universitetens servicecenter överlåta den egendom och de immateriella rättigheter som Universitetens servicecenter har i sin besittning samt affärsverksamheten vid centret.

Aktiebolagets verksamhetsområde omfattar produktion av stödservice för ekonomi- och personalförvaltning och annan stödservice samt tillhörande annan affärsverksamhet.

När aktiebolaget bildas tecknar staten samtliga aktier.

2 §

Villkoren för överlåtelsen

Statsrådet bestämmer vilken egendom som ska överlåtas och värdet av den samt villkoren för överlåtelsen. Statsrådet bestämmer också om övriga arrangemang som gäller överlåtelsen av egendomen och bolagsbildningen.

Statsrådet bestämmer vilken del av egendomen som ska sättas in i bolaget mot aktier.

3 §

Beskattning

Vid inkomstbeskattningen iakttas i tillämpliga delar vad som föreskrivs om verksamhetsöverlåtelse i 52 d § i lagen om beskattning av inkomst av näringsverksamhet (360/1968).

4 §

Ansvar för förbindelser

Aktiebolaget svarar för de skuld-, hyres-, service-, anskaffnings- och leveransavtal samt andra motsvarande förbindelser som Universitetens servicecenter har ingått under sin verksamhetstid och som gäller den egendom och affärsverksamhet som överlåts till aktiebolaget.

Statens sekundära ansvar för de förbindelser som enligt 1 mom. överlåts till det bolag som ska bildas kvarstår, om inte den andra avtalsparten ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.