Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om avgifter för statsborgen för depositionsbankers och hypoteksbankers upplåning 14.1.2010/7

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från finansministeriet, föreskrivs med stöd av 15 § 1 mom. i lagen av den 20 maj 1988 om statens långivning samt statsborgen och statsgaranti (449/1988), sådan den lyder i lag 986/2001:

1 §

Denna förordning tillämpas på statsborgen som Statskontoret beviljar med stöd av riksdagens samtycke av den 7 december 2009 (1079/2009).

2 §

Borgensavgift tas ut som årsavgift.

3 §

Den årsavgift som tas ut för borgen för masskuldebrevslån vars lånetid är längre än ett år men högst fem år är det marknadspris som föreskrivs i detta moment ökat med ett tillägg på 0,5 procentenheter. Marknadspriset är 0,375 procent av borgenskreditens belopp, om den som erhåller borgen har beviljats minst den näst högsta kreditvärdighetsklassen av ett internationellt kreditvärderingsföretag, och 0,43 procent av borgenskreditens belopp i annat fall.

Om borgen har beviljats för ett sådant masskuldebrevslån med säkerhet i fastighet som avses i lagen om hypoteksbanker (1240/1999), är det tillägg som avses i den första meningen i 1 mom. dock 0,25 procentenheter.

4 §

De avgifter som föreskrivs ovan i 3 § höjs med 0,05 procentenheter, om den bank som beviljats borgen vid ingången av den avgiftsperiod som bestäms enligt 5 § har en kapitalbas som beräknad enligt 55 § 1 mom. i kreditinstitutslagen (121/2007) eller, om det gruppbaserade kapitalkrav som avses i 76 § i den nämnda lagen tillämpas på emittenten, den konsoliderade kapitalbasen vid utgången av det kvartal som föregick avgiftsperioden understeg sju procent av summan av bankens riskvägda eller gruppbaserade ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.