Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Skatteförvaltningens beslut om ändringstidpunkt för förlängda deklarationsperioder 5.1.2010/3

Skatteförvaltningen har med stöd av 162c § 2 och 3 mom. i mervärdesskattelagen (1501/1993), sådana de lyder i lag 605/2009, och med stöd av 33 § 2 och 3 mom. i lagen om förskottsuppbörd (1118/1996), sådana de lyder i lag 608/2009, bestämt:

1 §

Ändringstidpunkt för förlängd deklarationsperiod när omsättning ökar

När den skattskyldige anmäler självmant till Skatteförvaltningen att omsättningen under det innevarande kalenderåret överskrider gränsen om 25 000 eller 50 000 euro, överför Skatteförvaltningen den skattskyldige till en kortare deklarationsperiod från ingången av det kvartal som följer anmälan om ökning i omsättningen.

Om den skattskyldige inte har uppgett att omsättningen ökat men om Skatteförvaltningen på annat sätt upptäcker att villkoren för den längre deklarationsperioden inte längre uppfylls, överförs den skattskyldige till en kortare deklarationsperiod från ingången av det kalenderår under vilket villkoren inte längre uppfyllts. Om den skatteskyldige redan har lämnat in periodskattedeklarationer för kalenderåret i fråga eller om Skatteförvaltningen till följd av en deklarationsförsummelse har påfört skatt enligt uppskattning, överförs den skattskyldige till en kortare deklarationsperiod emellertid först från ingången av det kvartal för vilket någon skatt inte ännu har deklarerats eller påförts.

2 §

Tidpunkt för inlämnande av periodskattedeklaration och tidpunkt för betalning av skatt när den som är i årsförfarandet lägger ned sin momspliktiga verksamhet

Om en momsskyldig som är i årsförfarandet lägger ned sin verksamhet mitt under kalenderåret, anses deklarationsperioden på ett å...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.