Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om grunderna för statsunderstöd som beviljas för undervisning på samiska och i samiska i den grundläggande utbildningen, gymnasiet och yrkesutbildningen 29.12.2009/1769

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från undervisningsministeriet, föreskrivs med stöd av 45 § 1 mom. lagen av den 29 december 2009 om finansiering av undervisnings- och kulturverksamhet (1705/2009):

1 §

Tillämpningsområde

Kommuner och andra utbildningsanordnare beviljas statsunderstöd för kostnaderna för sådan undervisning på samiska och i samiska i den grundläggande utbildningen, gymnasiet och yrkesutbildningen som dessa ordnar i kommuner på samernas hembygdsområde enligt vad som bestäms i detta beslut.

2 §

Förutsättningar för beviljande av statsunderstöd

Statsunderstöd beviljas för de sammanlagda undervisningstimmarna i den grundläggande utbildningen, gymnasiet och yrkesutbildningen. För att understöd ska beviljas krävs att undervisningsgruppernas storlek per utbildningsanordnare i genomsnitt är minst tre elever. Utbildningsanordnaren ska i det meddelande om timantalet som gäller statsunderstöd endast ta med de undervisningstimmar för vilka gäller att storleken på de sammanlagda undervisningsgrupperna i genomsnitt är minst tre elever. I timantalet för den grundläggande utbildningen får på motsvarande sätt inräknas förskole- och påbyggnadsundervisning.

Undervisningen ska i mån av möjlighet ordnas ekonomiskt och vid behov i undervisningsgrupper som består av elever från olika årskurser.

3 §

Bestämmande av statsunderstöd

Statsunderstöd beviljas enligt de genomsnittliga lönekostnaderna per undervisningstimme för undervisningspersonal i sådan grundläggande utbil...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.