Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om avgifter som tas ut i universitetens verksamhet 17.12.2009/1082

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från undervisningsministeriet, föreskrivs med stöd av 8 § 2 mom. i universitetslagen av den 24 juli 2009 (558/2009):

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs om i vilka fall verksamheten vid de universitet som avses i 1 § i universitetslagen (558/2009) ska vara avgiftsbelagd och om avgifterna.

2 § (30.12.2014/1436)

Avgifter för undervisning

När ett universitet beviljar en studerande begränsad rätt att avlägga studier som ingår i examina som avses i statsrådets förordning om universitetsexamina (794/2004), antingen i form av öppen universitetsundervisning som avses i 7 § i universitetslagen eller som övriga fristående studier utan rätt att avlägga examen, kan universitetet ta ut högst 15 euro per studiepoäng som ingår i studierätten av den studerande för dessa studier.

Sådana studier inom lärarutbildningen enligt 19 § i statsrådets förordning om universitetsexamina som fullgörs som fristående studier är dock avgiftsfria för den studerande.

Utan hinder av vad som föreskrivs i 1 mom. får för specialiseringsutbildning som avses i 7 a § i universitetslagen tas ut högst 120 euro per studiepoäng som ingår i studierätten av den studerande.

3 §

Avgifter för läromedel och förnödenheter

Om ett universitet för den studerandes personliga bruk ger en studerande läromedel eller arbetsredskap, anordningar, material eller andra förnödenheter som den studerande efter slutförda studier får behålla får universitetet ta ut en avgift för dem enligt självkostnadsvärdet.

Som sådana läromedel och förnödenheter som avses i 1 mom. betraktas inte arbetsredskap, maskiner, anord...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.