Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om Finlands Akademi 26.11.2009/979

Rubriken har ändrats genom F 588/2014.

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från undervisningsministeriet, föreskrivs med stöd av 12 § i lagen av den 20 november 2009 om Finlands Akademi (922/2009):

1 § (3.5.2018/280)

Vetenskapliga forskningsråd

Vid Finlands Akademi finns följande vetenskapliga forskningsråd:

1) forskningsrådet för biovetenskap, hälsa och miljö,

2) forskningsrådet för kultur och samhälle,

3) forskningsrådet för naturvetenskap och teknik,

2 § (10.7.2014/588)

Verksamheten i Finlands Akademis organ

Styrelsen, de vetenskapliga forskningsråden, sektionerna, kommittén för forskningsinfrastruktur och rådet för strategisk forskning sammanträder på kallelse av ordföranden eller vice ordföranden. Ett sammanträde är beslutfört när ordföranden eller vice ordföranden och minst hälften av de övriga medlemmarna är närvarande.

Ärendena avgörs med enkel röstmajoritet. Om rösterna faller lika, gäller den mening som sammanträdets ordförande omfattar som beslut.

I styrelsen och i de övriga organ som nämns i 1 mom. avgörs ärendena på föredragning.

Till ordföranden och medlemmarna i styrelsen, de vetenskapliga forskningsråden och rådet för strategisk forskning betalas ett månatligt arvode som fastställs av undervisnings- och kulturministeriet. Till ordföranden och medlemmarna i en sektion som tillsatts av styrelsen och i kommittén för forskningsinfrastruktur kan för medlemskap betalas ett arvode, som fastställs av Akademin.

3 §

Behörighetsvillkor

Av den överdirektör som ansvarar för forskningsärenden krävs doktorsexamen eller vetenskapligt arbete som berättigar till doktorstitel, förtrogenhet med for...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.