Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om ombildning av Rederiverket till aktiebolag 13.11.2009/876

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Det aktiebolag som ska bildas

Rederiverkets verksamhet överförs till ett aktiebolag som ska bildas, med undantag av den affärsverksamhet som gäller farledsservice. När aktiebolaget bildas tecknar staten samtliga aktier.

Aktiebolagets verksamhetsområde omfattar produktion av isbrytningstjänster, kombinationsfartygens specialtjänster och förbindelsefartygstrafiktjänster samt annan verksamhet i Finland och utomlands som tjänar sjötrafiken. Aktiebolaget bedriver dessutom verksamhet i anslutning till serviceunderhåll och befraktning av fartyg i Finland och utomlands.

2 §

Överlåtelsefullmakt

Statsrådet bemyndigas att överlåta den egendom, immateriella rättigheter och affärsverksamhet som Rederiverket har i sin besittning till det i 1 § 1 mom. avsedda aktiebolaget och i fråga om affärsverksamheten som gäller farledsservice till det aktiebolag som bildas enligt lagen om ombildning av Sjöfartsverkets produktionsverksamhet till aktiebolag (875/2009).

3 §

Villkoren för överlåtelsen

Statsrådet bestämmer vilken egendom som ska överlåtas och värdet av den samt villkoren för överlåtelsen. Statsrådet bestämmer också om övriga arrangemang som gäller överlåtelsen av egendomen och bolagsbildningen.

Statsrådet bestämmer vilken del av egendomen som ska sättas in i bolaget mot aktier.

Statens lån till bolaget kan stå utan säkerhet till det kapitalbelopp som motsvarar statens lån för Rederiverkets egendom vid tidpunkten för överlåtelsen.

4 §

Beskattning

De aktiebolag som avses i 2 § är inte skyldiga att betala överlåtelseskatt på överlåtelse av fastighet eller värdepapper i samband m...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.