Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om återbäring i vissa fall av den skatt på bilskatten som är av samma storlek som mervärdesskatten 6.11.2009/822

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Syfte

I denna lag föreskrivs om förfarandet för återbäring av den skatt som är av samma storlek som mervärdesskatten och har uppburits i samband med bilbeskattningen i sådana fall där beskattningen rättas enligt den dom som Europeiska gemenskapernas domstol utfärdat i mål C-10/08.

2 §

Tillämpningsområde

Lagen tillämpas på beskattningen av fordon i fråga om vilka en skattskyldig enligt bilskattelagen (1482/1994) inte har kunnat dra av den skatt på bilskatten som avses i 5 § i bilskattelagen, sådan paragrafen lyder i lag 266/2003, och som är av samma storlek som mervärdesskatten.

Lagen tillämpas på sådan fordonsbeskattning som kan rättas enligt bilskattelagen.

3 §

Skatt som ska återbäras

Till bilskatteskyldiga återbärs den skatt som avses i 2 § 1 mom. Om skattens belopp ändrats på grundval av rättelse eller besvär, återbärs det skattebelopp som uppburits enligt beslutet om rättelse eller besvär.

Skatten återbärs inte, om dess belopp understiger fem euro.

4 §

Behöriga myndigheter

Beslut om återbäring av skatt som uppburits i samband med bilbeskattning som verkställts på grundval av den första registreringen eller det första ibruktagandet av ett fordon fattas av tullmyndigheten. Skatteförvaltningen delger den skattskyldige beslutet om återbäring i enlighet med lagen om beskattningsförfarande (1558/1995). Skatteförvaltningen betalar återbäringen till det bankkonto som den skattskyldige uppgett enligt vad som föreskrivs i lagen om skatteuppbörd (609/2005). Om den skattskyldige inte har uppgett bankkontouppgifter för Skatteförvaltningen, sköter tullmynd...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.