Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Försvarsministeriets förordning om militära explosiva varor 15.10.2009/772

I enlighet med försvarsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 3 § 3 och 4 mom. i lagen av den 3 juni 2005 om säkerhet vid hantering av farliga kemikalier och explosiva varor (390/2005):

1 kap

Allmänna bestämmelser

1 § (24.11.2014/956)

Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs om explosiva varor som är avsedda för försvarsmaktens militära verksamhet (militära explosiva varor) och som avses i lagen om säkerhet vid hantering av farliga kemikalier och explosiva varor (390/2005), nedan kemikaliesäkerhetslagen. I förordningen föreskrivs också hur de i kemikaliesäkerhetslagen föreskrivna uppgifterna som gäller explosiva varor ska fullgöras inom försvarsförvaltningen.

2 kap

Myndigheter och beslutanderätt

2 § (24.11.2014/956)

Försvarsförvaltningens myndigheter

På försvarsministeriet ankommer den högsta ledningen och den högsta styrningen av de ärenden som gäller militära explosiva varor. Huvudstaben leder och övervakar de ärenden som gäller militära explosiva varor vid försvarsmakten, vid Försvarsfastigheter och i krishanteringstrupperna. (18.12.2020/1089)

Huvudstabens tekniska besiktningsavdelning sörjer för de uppgifter som gäller explosiva varor och som enligt vad som föreskrivs i kemikaliesäkerhetslagen ankommer på Säkerhets- och kemikalieverket, om inget annat föreskrivs nedan.

Vid huvudstaben finns en nationellt ansvarig part (National Authority) som svarar för bedömningen av militära explosiva varors överensstämmelse med kraven. Den nationellt ansvariga parten sörjer för de uppgifter som avses i 102 § i kemikaliesäkerhetslagen och som ankommer på ett besiktningsor...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.