Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om Säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet 13.8.2009/616

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från social- och hälsovårdsministeriet, föreskrivs med stöd av 4 § 5 mom., 5 § 2 mom. och 8 § 1 mom. i lagen av den 24 juli 2009 om Säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet (593/2009):

1 §

Ledande tjänstemän och personal

Överdirektören leder Säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet och svarar för att centrets resultatmål uppnås och för att centrets uppgifter sköts på ett effektivt, ekonomiskt och resultatrikt sätt. Överdirektören ska följa utvecklingen på centrets ansvarsområde och sörja för den allmänna utvecklingen av centrets verksamhet.

Vid centret finns utöver överdirektören dessutom direktörer, en förvaltningsdirektör samt annan personal i tjänste- och arbetsavtalsförhållande. Direktörerna leder verksamheten inom sitt ansvarsområde och ansvarar för utvecklingen av verksamheten och för verksamhetens effektivitet samt för att uppnå av de mål som uppställts i resultatavtalet mellan social- och hälsovårdsministeriet och centret samt i centrets verksamhetsplan.

2 § (3.9.2015/1120)

Behörighetsvillkor

Behörighetsvillkor för direktörer och förvaltningsdirektören är högre högskoleexamen, god förtrogenhet med ansvarsområdet, i praktiken visad ledarförmåga och erfarenhet av ledarskap.

3 §

Utnämning och anställning av personal

Statsrådet utnämner överdirektören.

Annan personal i tjänste- eller arbetsavtalsförhållande utnämns eller anställs av överdirektören eller någon annan som hör till centrets personal i enlighet med vad som anges i arbetsordningen.

4 §

Tillsynsnämnden

Som föredragande och som sekreterare vid...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.