Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om anslag för hälsofrämjande 18.6.2009/535

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från social- och hälsovårdsministeriet, föreskrivs med stöd av 5 § i lagen av den 15 maj 2009 om anslag för hälsofrämjande (333/2009):

1 §

Beredning av dispositionsplan

Social- och hälsovårdsministeriet meddelar årligen före utgången av maj Institutet för hälsa och välfärd linjerna när det gäller beredningen av en dispositionsplan för anslaget för hälsofrämjande och de preliminära anslagsramarna för det följande året samt fastställer en blankett för projektförslag som gäller anslaget.

Institutet för hälsa och välfärd uppgör före utgången av oktober för social- och hälsovårdsministeriet ett förslag till dispositionsplan för anslaget för hälsofrämjande för det följande året.

2 §

Innehållet i dispositionsplanen

Dispositionsplanen ska innehålla följande:

1) utredning om utvecklingen i fråga om befolkningens hälsobeteende samt förändringar i omfattningen och formen när det gäller rusmedelsbruk och tobaksrökning samt en bedömning av olika åtgärders effekter på dessa,

2) mål för förebyggande och minskning av tobaksrökning och rusmedelsbruk samt för hälsofrämjande,

3) utredning om hur projekten i övrigt anknyter till förebyggande och minskning av tobaksrökning och rusmedelsbruk samt till hälsofrämjande verksamhet,

4) utredningar om projekt och projekthelheter och dem som realiserar projekten samt tidtabeller för genomförandet,

5) utredningar om de kostnader som orsakas av genomförandet av projekt och projekthelheter under året i fråga,

6) utredningar om de kostnader som orsakas av genomförandet av projekt och projekthelheter som fortsätter under de följande åren.

3 §

Fastställande av dispos...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.