Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om statliga myndigheters sigill och stämplar 28.5.2009/346

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från statsrådets kansli, föreskrivs med stöd av 6 § i lagen av den 23 januari 2009 om myndigheters sigill och stämplar (19/2009):

1 §

Finlands vapens emblem

Som emblem för Finlands vapen används ett emblem enligt beskrivningen i 1 § i lagen om Finlands vapen (381/1978), med eller utan rosor.

2 §

Sigillens och stämplarnas form

De statliga myndigheterna använder runda stämplar och runda och slätkantade pappers- och lacksigill samt pressigill med sigillbottnar som är stjärnformiga eller bågtandade.

3 §

Sigillens och stämplarnas storlek

De runda sigillen och stämplarna används av de statliga myndigheter som avses i 3 § i lagen om myndigheters sigill och stämplar (19/2009) enligt följande:

1) statsrådet använder ett pressigill med en diameter på 80 millimeter och ett litet papperssigill med en diameter på 45 millimeter,

2) ministerierna, justitiekanslern i statsrådet och justitiekanslersämbetet, högsta domstolen, högsta förvaltningsdomstolen, riksåklagaren och Riksåklagarämbetet använder ett pressigill med en diameter på 65 millimeter och papperssigill, lacksigill och stämplar med en diameter på 45 millimeter. Ett ministerium som inte har ett pressigill får använda statsrådets lilla papperssigill,

3) försvarsmakten och Gränsbevakningsväsendet använder ett pressigill med en diameter på 55 millimeter och papperssigill, lacksigill och stämplar med en diameter på 35 millimeter.

Hovrätterna och förvaltningsdomstolarna använder runda stämplar med en diameter på 45 mm. Dessutom får hovrätterna och förvaltningsdomstolarna använda pressigill med en diameter på 45 eller 55 mm.

Diametern på...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.