Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om anslag för hälsofrämjande 15.5.2009/333

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Anslag för hälsofrämjande

I statsbudgeten reserveras årligen ett anslag för hälsofrämjande verksamhet samt för förebyggande och minskning av rusmedelsbruk och tobaksrökning. Vid dimensioneringen av anslaget beaktas hur vanligt rusmedelsbruk och tobaksrökning är och de olägenheter som förorsakas av dessa samt annat hälsobeteende hos befolkningen. Anslaget är avsett för försöks- och utvecklingsprojekt i hälsofrämjande syfte samt för forskningsprojekt och program som stöder hälsofrämjande.

2 §

Dispositionsplan

Institutet för hälsa och välfärd ska årligen bereda ett förslag till dispositionsplan för social- och hälsovårdsministeriet.

Social- och hälsovårdsministeriet fastställer den projektvisa dispositionsplanen för anslaget. Institutet för hälsa och välfärd ansvarar för verkställigheten av dispositionsplanen i enlighet med ministeriets beslut.

Vid beredningen och verkställigheten av dispositionsplanen kan Institutet för hälsa och välfärd som hjälp anlita andra myndigheter och inrättningar samt privaträttsliga sammanslutningar inom förvaltningsområdet. När dispositionsplanen bereds och verkställs av privaträttsliga sammanslutningar ska dessa iaktta förvaltningslagen (434/2003), språklagen (423/2003), samiska språklagen (1086/2003) och lagen om offentlighet i myndigheternas verksamhet (621/1999).

Se även SRf om anslag för hälsofrämjande 535/2009.

3 §

Statsunderstöd och avtal

Anslaget för hälsofrämjande kan användas för beviljande av statsunderstöd till organisationer, stiftelser, kommuner och andra aktörer, för ingående av avtal om projekt för hälsofrämjande me...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.