Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om Servicecentret för statens ekonomi- och personalförvaltning (upphävd) 2.4.2009/229

Denna förordning har upphävts genom F 25.5.2023/836, som gäller fr.o.m. 1.6.2023.

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från finansministeriet, föreskrivs:

1 § (21.9.2017/650)

Uppgifter

Servicecentret för statens ekonomi- och personalförvaltning är ett ämbetsverk som hör till finansministeriets förvaltningsområde och som har till uppgift att tillhandahålla stöd- och sakkunnigtjänster inom ekonomi- och personalförvaltningen samt andra motsvarande stöd- och sakkunnigtjänster inom förvaltningen för statliga ämbetsverk, inrättningar och fonder utanför budgeten samt för riksdagen och för enheter som lyder under, står under tillsyn av eller verkar i anslutning till riksdagen i enlighet med vad Statskontoret med stöd av lagen om statsbudgeten (423/1988) bestämt om uppgifterna för det ämbetsverk eller den inrättning som sköter de centraliserade ekonomiförvaltningsuppgifterna eller i enlighet med vad som har avtalats om dem i serviceavtal.

Dessutom kan affärsverk enligt lagen om statliga affärsverk (1062/2010) och aktiebolag som i sin helhet ägs av staten och om vars produktion av offentliga tjänster föreskrivs genom lag vara kunder i servicecentret.

Servicecentret tillhandahåller tjänster på finska och svenska.

2 § (10.4.2014/324)

Verksamhetsställen

Servicecentret har sitt huvudsakliga verksamhetsställe i Joensuu stad. Servicecentret kan dessutom ha ytterligare verksamhetsställen.

3 §

Personal

Chef för servicecentret är en verkställande direktör. Vid servicecentret kan det även finnas annan personal i tjänsteförhållande.

4 §

Arbetsordning

Närmare bestämmel...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.