Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om elmarknaden 5.2.2009/65

Denna förordning förblir i kraft. Se 117 § i L 588/2013.

I enlighet med stadsrådets beslut, fattat på föredragning från arbets- och näringsministeriet, föreskrivs med stöd av elmarknadslagen av den 17 mars 1995 (386/1995):

1 kap

Elnätsverksamhet

1 §

Genomförande av tillträde till nätet

Nätinnehavaren ska på kundens begäran lämna en offert på anslutning till elnätet och elöverföringstjänster. En offert på anslutning av en elproduktionsanläggning till elnätet ska innehålla uppgift om de tekniska kraven för anslutning.

Om nätinnehavaren vägrar att ansluta kunden till elnätet eller vägrar att tillhandahålla kunden överföringstjänster, ska denne motivera sitt negativa beslut. Till beslutet ska fogas uppgift om att kunden, om denne så önskar, har möjlighet att föra ärendet till elmarknadsmyndigheten för prövning samt elmarknadsmyndighetens kontaktuppgifter.

2 §

Elnätstillstånd

Elnätstillstånd ska sökas skriftligen hos elmarknadsmyndigheten. I ansökan ska anges

1) sökandens namns och hemort,

2) den firma som används i elnätsverksamheten,

3) på vilket område sökanden vill utöva elnätsverksamhet och när avsikten är att verksamheten ska inledas.

Till ansökan ska fogas

1) om sökanden är ett bolag, ett andelslag eller en annan sammanslutning, en kopia av bolagsordningen eller stadgarna samt ett registerutdrag eller en motsvarande utredning om sammanslutningen,

2) de utredningar som behövs för att förutsättningarna för ett elnätstillstånd enligt elmarknadslagen ska kunna konstateras föreligga,

3) en karta över det område där sökanden har för avsikt att utöva elnätsverksamhet samt de nätverksuppgifter som behövs.

3 §

Elnätsverksamhet utan elnätstillstånd

Rätt att utöva e...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.