Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Försvarsministeriets förordning om förbindelsetider och förbindelseersättningar 30.12.2008/1126

I enlighet med försvarsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 29 § i lagen av den 30 december 2008 om Försvarshögskolan (1121/2008):

1 §

Förbindelsetider

De förbindelsetider som avses i 29 § 1 mom. i lagen om Försvarshögskolan och som motsvarar skäliga kostnader för utbildningen är

1) tre år för kandidatexamen i militärvetenskaper,

2) två år för magisterexamen i militärvetenskaper,

3) två år för generalstabsofficersexamen.

I fråga om doktorsexamen i militärvetenskaper är förbindelsetiden lika lång som den tid då studierna bedrivs med fullständiga löneförmåner.

Förbindelsetiden beräknas från den tidpunkt då examen har avlagts. Som den dag då examen har avlagts betraktas den dag då examensbetyget undertecknades.

2 §

Förbindelsetiderna för dem som ska utbildas till pilot och navigatör

De förbindelsetider som avses i 29 § 1 mom. i lagen om Försvarshögskolan och som motsvarar skäliga kostnader för utbildningen är

1) tio år nio månader för den som utbildas till pilot,

2) fem år sex månader för den som utbildas till navigatör.

Om den som utbildas till pilot dessutom får typutbildning för stridsplan, transportplan eller flermotorigt flygplan eller helikopter eller om det totala antalet flygtimmar vid försvarsmakten eller gränsbevakningsväsendet är minst 1 000 timmar, är förbindelsetiden tretton år tre månader.

Om den som utbildas till navigatör dessutom får typutbildning som navigatör för stridsplan eller plan som används för kartritning eller helikopter eller utbildning till militärflygare i reserven eller om det totala antalet flygtimmar vid försvarsmakten eller gränsbevakningsväse...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.