Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Försvarsministeriets förordning om de förmåner som avses i lagen om Försvarshögskolan 30.12.2008/1125

I enlighet med försvarsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 21–23 § i lagen av den 30 december 2008 om Försvarshögskolan (1121/2008):

1 §

Studerande

Med studerande avses i denna förordning den som bedriver studier som leder till kandidatexamen i militärvetenskaper och militäryrkesstudier, vilka krävs för en officerstjänst, samt den som antagits som studerande och som före inledandet av studierna genomgår reservofficersutbildning.

2 §

Dagtraktamentets belopp

Till en studerande betalas i dagtraktamente under det första studieåret 46 procent av gällande heldagtraktamente för statstjänstemän.

Efter det första studieåret betalas till den studerande i dagtraktamente 55 procent av gällande heldagtraktamente för statstjänstemän.

3 §

Hur dagtraktamentet bestäms

Till en studerande som på ordination av läkare har beviljats sjukledigt betalas dagtraktamente under sjukledighetstiden.

Dagtraktamente betalas inte till en studerande för den tid han eller hon

1) avtjänar fängelsestraff eller arreststraff som ska verkställas på samma gång,

2) är gripen, anhållen eller häktad med anledning av ett brott, om han eller hon döms till ett fängelsestraff för den gärning som ligger till grund för frihetsberövandet,

3) är frånvarande från tjänstgöringen utan giltig orsak,

4) har sina studier avbrutna med stöd av 26 § i lagen om Försvarshögskolan.

Om en studerande har getts permission för en sammanhängande tid som är längre än sju dagar, är han eller hon inte berättigad till dagtraktamente för de permissionsdagar som överskrider sju dagar.

4 §

Ersättande av resekostnader

En studerande som avlägger kandidatexamen i militärvetenska...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.