Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Social- och hälsovårdsministeriets förordning om beaktande av arbetstagarens arbetspensionsförsäkringsavgift och löntagares arbetslöshetsförsäkringspremie då dagpenningar betalas ut med stöd av lagen om utkomstskydd för arbetslösa 19.12.2008/1028

I enlighet med social- och hälsovårdsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 2 § i lagen av den 19 december 2008 om beaktande av arbetstagarens pensionsförsäkringsavgift och löntagares arbetslöshetsförsäkringspremie i fråga om vissa dagpenningar (1018/2008):

1 §

Utan hinder av vad som föreskrivs i lagen om utkomstskydd för arbetslösa (1290/2002) och statsrådets förordning om inkomst som skall beaktas vid fastställande av arbetslöshetsförmån (1332/2002) avdras från arbetsinkomstandelen 4,5 procent om den tidsperiod under vilken arbetsvillkoret enligt 6 kap. 4 § i lagen om utkomstskydd för arbetslösa uppfylls upphör under 2009. Om den tidsperiod under vilken arbetsvillkoret uppfylls upphör före den 1 januari 2009 avdras från arbetsinkomstandelen den procentsats som fastställts för året i fråga. Om den lön som utgör grund för dagpenningen har justerats med lönekoefficienten till nivån för dagpenningens begynnelsetidpunkt i enlighet med 14 kap. 2 § i lagen om utkomstskydd för arbetslösa avdras från arbetsinkomsten den procentsats som fastställts för dagpenningens begynnelseår.

2 §

Denna förordning träder i kraft den 1 januari 2009.

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.