Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om trafiksäkerhetsdelegationen (upphävt) 18.12.2008/964

Denna förordning har upphävts genom F 1.7.2015/852, som gäller fr.o.m. 1.8.2015.

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från kommunikationsministeriet, föreskrivs:

1 §

Trafiksäkerhetsdelegationen och dess mål

I anslutning till kommunikationsministeriet finns en trafiksäkerhetsdelegation med uppgift att samordna och utveckla det riksomfattande trafiksäkerhetsarbetet.

2 §

Uppgifter

Delegationen har till uppgift att bistå kommunikationsministeriet vid beredningen, genomförandet och uppföljningen av den riksomfattande trafiksäkerhetsplanen och i andra frågor som anknyter till planering, utveckling och samordning av den riksomfattande trafiksäkerhetspolitiken.

3 §

Mandattid och sammansättning

Statsrådet tillsätter delegationen för tre år i sänder på förslag av kommunikationsministeriet.

Delegationen består av en ordförande och en vice ordförande samt högst 13 andra medlemmar och deras personliga suppleanter.

I delegationen ska det ingå företrädare för kommunikationsministeriet, justitieministeriet, inrikesministeriet, miljöministeriet, social- och hälsovårdministeriet, undervisnings- och kulturministeriet, Trafikverket, Trafiksäkerhetsverket, Trafikskyddet, rörliga polisen, Trafikförsäkringscentralen, Polisstyrelsen och Finlands Kommunförbund rf. I delegationen kan det också ingå företrädare för statens regionalförvaltning. (29.3.2012/191)

Om delegationens ordförande, vice ordförande, någon annan medlem eller en suppleant avgår under mandattiden, ska kommunikationsministeriet utse en ny person i hans eller hennes ställe för den återstående mandattiden.

4 §

Organiseri...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.