Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om temporär ändring av bestämmelserna om fondering av ålderspensioner och om verksamhetskapitalet i pensionsanstalter som bedriver lagstadgad pensionsförsäkringsverksamhet 19.12.2008/853

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Utan hinder av vad som i 171 § 1 mom. i lagen om pension för arbetstagare (395/2006) föreskrivs om komplettering av de fonderade delarna av ålderspensionerna, överförs kompletteringen år 2008 till det i 14 § 2 mom. i lagen om arbetspensionsförsäkringsbolag (354/1997) avsedda ofördelade tilläggsförsäkringsansvaret och till det i 43 § i lagen om pensionsstiftelser (1774/1995) och i 79 § i lagen om försäkringskassor (1164/1992) avsedda tilläggsförsäkringsansvaret samt avdras kompletteringen från den i 208 § 1 mom. i lagen om sjömanspensioner (1290/2006) avsedda försäkringstekniska ansvarsskulden.

2 §

Utan hinder av vad som i 10 § i lagen om beräkning av solvensgränsen för pensionsanstalter och om täckning av ansvarsskulden (1114/2006) föreskrivs om fastställande av parametern t, används år 2008 vid fastställandet av värdet av parametern t värdet noll i fråga om avsättningskoefficienten för pensionsansvaret.

3 §

Utöver vad som föreskrivs i 16 § i lagen om arbetspensionsförsäkringsbolag, i 83 b § i lagen om försäkringskassor och i 208 § i lagen om sjömanspensioner, jämställs med ett arbetspensionsförsäkringsbolags, en pensionskassas och Sjömanspensionskassans verksamhetskapital och avdras från ansvarsskulden vid beräkning av solvensen en del av det ansvar som är avsett för de kostnader som ska bekostas gemensamt och som består av premiens utjämningsdelar. Den med verksamhetskapitalet jämställda andelen...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.