Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om Institutet för hälsa och välfärd 31.10.2008/675

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från social- och hälsovårdsministeriet, föreskrivs med stöd av 9 § i lagen av den 31 oktober 2008 (668/2008) om Institutet för hälsa och välfärd:

1 §

Institutets uppgifter

Institutet för hälsa och välfärd har utöver vad som bestäms i lagen om Institutet för hälsa och välfärd (668/2008), till uppgift att

1) vara sakkunnigmyndighet i frågor som har samband med socialvård, specialomsorger om utvecklingsstörda, folkhälsoarbete, specialiserad sjukvård, mentalvårdsarbete, smittsamma sjukdomar, miljö- och hälsoskydd, genteknik och vårdpåföljder enligt mentalvårdslagen (1116/1990) och andra frågor i anslutning till institutets ansvarsområde; (4.3.2010/155)

2) ansvara för frågor som gäller statliga sinnessjukhus och statliga socialvårdsenheter samt för beviljande av understöd enligt förordningen om de krigsförflyttades sociala omvårdnad (376/1942) så som det föreskrivs särskilt

3) ha hand om Finlands vaccinförsörjning och ha tillsyn över kvaliteten på de vacciner och motsvarande preparat som används i landet.

Institutet ska komma överens med den behöriga myndighet som ansvarar för läkemedelsövervakningen om hur den i 1 mom. 3 punkten föreskrivna kvalitetskontrollen av vacciner ska utföras och om arbetsfördelningen och samarbetet i anslutning till den, så att övervakningen av vaccinerna i sin helhet blir ordnad på det sätt som förutsätts i läkemedelslagen (395/1987).

2 § (17.5.2023/834)

Institutets ledning och personal

Institutet leds av generaldirektören. Vid institutet finns dessutom direktörer, forskningsprofessorer samt annan personal.

G...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.