Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Inrikesministeriets förordning om behandlingen av personer i förvar hos polisen 16.10.2008/646

I enlighet med inrikesministeriets beslut föreskrivs med stöd av lagen av den 29 september 2006 om behandlingen av personer i förvar hos polisen (841/2006):

1 §

Förfarandet vid ankomstgranskningen

Om den frihetsberövade inte är bekant från förut, ska hans eller hennes identitet kontrolleras med hjälp av någon handling som tillförlitligt klargör identiteten eller på något annat tillförlitligt sätt.

Den frihetsberövade ska tillfrågas om eventuella sjukdomar, medicinering och skador samt om andra omständigheter som kan påverka förvaringen.

Se även L om behandling av personuppgifter i polisens verksamhet 616/2019.

2 §

Mathållning

Om frihetsberövandet varar över 12 timmar utan avbrott, har den frihetsberövade rätt till två måltider om dagen. Åtminstone den ena av måltiderna ska vara en varm måltid.

För den frihetsberövade kan det också annars vid behov ordnas kost som är lämplig med beaktande av tidpunkten för frihetsberövandet och dess längd.

Det ska vara möjligt för den frihetsberövade att få friskt vatten. Den frihetsberövade ska i mån av möjlighet på begäran ges tillgång till varmt vatten för beredning av kaffe, te eller någon annan varm dryck.

3 §

Innehav av egendom

Den egendom som den frihetsberövade får ta med till förvaringslokalen ska granskas. Elektriska apparater som överlämnas till den frihetsberövade ska lämnas för granskning till en person med lämplig utbildning.

En granskad apparat ska förseglas så att den inte kan öppnas utan att förseglingen bryts eller avlägsnas.

Egendom som omhändertagits av den...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.