Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om tillåtna handelsbeteckningar på fiskeri- och vattenbruksprodukter (upphävt) 10.9.2008/597

Denna förordning har upphört att gälla fr.o.m. 12.12.2016. Se L om det nationella genomförandet av Europeiska unionens gemensamma fiskeripolitik 1048/2016 49 §.

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av 2 och 10 § i lagen av den 8 december 1994 om verkställighet av Europeiska gemenskapens gemensamma fiskeripolitik (1139/1994):

1 §

Jord- och skogsbruksministeriet fastställer enligt den förteckning som bifogats denna förordning de handelsbeteckningar som skall godkännas för sådana i Finland tillåtna fiskeri- och vattenbruksprodukter som avses i artikel 4 i rådets förordning (EG) nr 104/2000 av den 17 december 1999 om den gemensamma organisationen av marknaden för fiskeri- och vattenbruksprodukter.

2 §

Den som avser att saluhålla en fiskeri- och vattenbruksprodukt, som avses i artikel 4 i rådets förordning (EG) nr 104/2000, vars handelsbeteckning inte ingår den i 1 § sagda förteckningen, skall anmäla detta till jord- och skogsbruksministeriet, som fastställer en tillfällig handelsbeteckning för saluförandet av produkten.

3 §

Bestämmelserna i denna förordning tillämpas inte på sådana små produktmängder som

1) vilkas värde är högst 20 euro per inköp;

2) fiskare eller vattenbruksproducenter säljer direkt till konsumenter; och

3) har sitt ursprung i säljarens företag.

4 §

Denna förordning träder i kraft den 17 september 2008.

Genom denna förordning upphävs jord- och skogsbruksministeriets förordning (953/2004) om tillåtna handelsbeteckningar på fiskeri- och vattenbruksprodukter som givits den 9 november 2004.

Bilaga

Tieteellinen nimi - vetens...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.