Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om kontroll av narkotika 28.8.2008/548

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning av social- och hälsovårdsministeriet, föreskrivs med stöd av narkotikalagen av den 30 maj 2008 (373/2008):

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs om tillståndsförvaltning, tillståndspliktig verksamhet och dess övervakning i enlighet med narkotikalagen (373/2008).

2 §

Kvoter

Läkemedelsverket ska årligen för fastställande av kvoter presentera internationella nämnden för kontroll av narkotika (INCB) uppskattningar av mängderna av ämnen som behövs följande år för medicinska och vetenskapliga ändamål och som ingår i förteckningarna I och II i 1961 års allmänna narkotikakonvention.

Om beviljande av importtillstånd skulle leda till att kvoten överskrids ska Läkemedelsverket presentera internationella nämnden för kontroll av narkotika en ytterligare uppskattning för fastställande av en ny kvot. Tillstånd kan inte beviljas förrän en ny kvot har fastställts.

3 §

Import- och exportbevis

I import- och exportbeviset av narkotika ska uppges narkotikans benämning och eventuella internationella allmänna benämning, den mängd av narkotika i fråga, importörens och avsändarens eller exportörens och mottagarens namn och adress, den tid inom vilken importen eller exporten ska ske samt villkor utfärdat med stöd av 13 § 2 mom. och 14 § 3 mom. i narkotikalagen. I exporttillståndet ska dessutom uppges importtillståndets nummer och datum samt den myndighet som utfärdat det.

Om narkotikan exporteras i form av ett preparat, ska i tillståndet dessutom uppges preparatets benämning, om en sådan finns, samt läkemedelsformen.

I samband med import och export av narko...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.