Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om de kostnader per enhet för en byggnad vilka utgör strukturstödet för gårdsbruksverksamhet 21.8.2008/542

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av 7 § 4 mom. i lagen av den 28 december 2007 om strukturstöd till jordbruket (1476/2007):

1 §

Tillämpningsområde

Genom denna förordning föreskrivs om grunderna för fastställandet av godtagbara kostnader för pälsdjursbyggnader och värmecentraler för vilka stöd beviljas samt fastställs de kostnader per enhet som skall godkännas i samband med byggande för vilket stöd kan beviljas.

2 §

Godtagbara kostnader för pälsdjursfarmer

Vid bestämmande av stöd används som godtagbar kostnad, de i bilaga 1 till denna förordning för pälsdjursbyggnader angivna enhetskostnaderna.

Förändringar i byggnadskostnaderna för pälsdjursbyggnader, skall beaktas i enlighet med statistikcentralens byggnadskostnadsindex för jordbrukets produktionsbyggnader.

3 §

Godtagbara kostnader för värmecentraler

Vid bestämmande av stöd används som godtagbar kostnad, de i bilaga 1 till denna förordning för värmecentraler och uppvärmningsanordningar angivna enhetskostnaderna.

Förändringar i byggnadskostnaderna för värmecentraler och uppvärmningsanordningar, skall beaktas i enlighet med statistikcentralens byggnadskostnadsindex för jordbrukets produktionsbyggnader.

4 §

Ikraftträdande

Denna förordning träder ikraft den 27 augusti 2008.

Förordningen tillämpas för de byggnadsplaner och sådana ansökningar om stöd för byggande som anhängiggjorts för behandling vid arbetskrafts- och näringslivscentralerna den 7.8.2008 eller därefter.

Bilaga 1

Byggnadsutrymmets klassif.nr Utrymme enhet €/enhet upp till denna enhet...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.