Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Försvarsministeriets förordning om försvarsmaktens skötsel av brandsyn på platser som ska hemlighållas med hänsyn till rikets säkerhet 22.5.2008/363

Denna förordning förblir i kraft. Se 112 § 3 mom. 1 p. i L 379/2011.

I enlighet med försvarsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 35 § 4 mom. i räddningslagen av den 13 juni 2003 (468/2003):

1 §

Brandsyn som sköts av försvarsmakten

Huvudstaben ska leda och övervaka den brandsyn som avses i denna förordning.

Brandinspektörer är de räddningschefer som tjänstgör vid försvarsmakten samt andra av huvudstaben utsedda personer som har kompetens för uppgiften.

2 §

Förrättande av brandsyn

En brandinspektör vid försvarsmakten ska förrätta brandsyn på de platser som används av försvarsmakten och ska hemlighållas med hänsyn till rikets säkerhet och i fråga om vilka försvarsmakten enligt 35 § 4 mom. i räddningslagen (468/2003) har meddelat den lokala räddningsmyndigheten att den själv sköter brandsynen.

Ägaren eller innehavaren av byggnaden eller brandsynsobjektet och försvarsmaktens brandinspektör ska komma överens om hur brandsynen ordnas.

3 §

Lämnande av uppgifter för räddningsuppdrag

Försvarsmaktens brandinspektör lämnar den lokala räddningsmyndigheten och nödcentralen de uppgifter enligt 37 § 1 mom. i räddningslagen som är nödvändiga för att räddningsuppdrag ska kunna utföras säkert och på lämpligt sätt.

4 §

Ikraftträdande

Denna förordning träder i kraft den 1 juni 2008.

Åtgärder som verkställigheten av förordningen förutsätter får vidtas innan förordningen träder i kraft.

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.