Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Undervisnings- och kulturministeriets förordning om avgifter som tas ut av elever vid Europeiska skolan i Helsingfors 21.5.2008/361

Rubriken har ändrats genom F 1070/2011.

I enlighet med undervisningsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 15 § 3 mom. i lagen av den 28 december 2007 om Europeiska skolan i Helsingfors (1463/2007):

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs om avgifter som Europeiska skolan i Helsingfors får ta ut av skolans elever.

2 §

Materialavgifter

Skolan får av varje elev ta ut avgift för studiematerial motsvarande högst de verkliga anskaffnings- eller produktionskostnaderna. För studiematerial som en elev skaffar på annat sätt får avgift inte tas ut av eleven. Materialavgiften kan tas ut i förskott för varje termin.

3 §

Måltidsavgifter

Skolan får av varje elev ta ut måltidsavgift motsvarande högst de genomsnittliga kostnaderna per elev för ordnandet av måltiderna. Måltidsavgiften kan tas ut i förskott för varje termin.

Om en elev på grund av sjukdom eller av något annat motsvarande tvingande skäl är frånvarande från skolan under en längre tid än trettio dagar, ska skolan på ansökan återbetala den andel av avgiften som motsvarar frånvaron.

3 a § (27.8.2009/677)

Terminsavgifter

Av elever i elevkategori 2 ska terminsavgift tas ut med följande belopp: i förskola 1 234 euro, på primärnivå med inledande grundskoleundervisning 1 696 euro och på sekundärnivå med fortsatt grundskoleundervisning och gymnasieundervisning 2 313 euro. (25.1.2024/59)

1 mom. har ändrats genom F 59/2024, som träder i kraft 1.8.2024. Den tidigare formen lyder:

Av elever i elevkategori 2 ska terminsavgift tas ut med följande belopp: i förskola 1 060 euro, på primärnivå med inledande grundskoleundervisnin...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.